Volledig scherm
Politiehond Bumper op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Best Social Awards van vorig jaar. © ANP

Einde van fenomeen: razend populaire politiehond Bumper verdwijnt van sociale media

De razend populaire Rotterdamse politiehond Bumper is binnenkort niet meer te volgen op sociale media. De politie trekt per september de stekker uit het project, waardoor Bumper als politiehond niet meer te volgen zal zijn. Zijn baasje en begeleider Stephan Verwegen bevestigt het nieuws. ‘Triest maar waar’, schrijft hij op Instagram.

Volledig scherm
'Per september zal Bumper als politiehond niet meer te volgen zijn.' © @pol_bumper

‘De politie heeft in al zijn wijsheid besloten om de stekker uit project-Bumper te trekken’, is te lezen op het Instagramaccount van Bumper. ‘Triest maar waar’, wordt eraan toegevoegd. Waarom de politie heeft besloten te stoppen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk komt de politie later vandaag met een toelichting.

Het baasje van Bumper begrijpt er zelf niks van, zo valt te lezen in de reacties op de meest recente foto op Instagram. ‘Als ik het zou begrijpen, zou ik het je uitleggen. Maar helaas begrijp (ik) er helemaal niks van.’

In de reacties op Instagram laten volgers weten dat ze het vreselijk vinden dat de belevenissen van Bumper niet meer te volgen zullen zijn. ‘Het is bij uitstek de gelegenheid om het werk van de politie te laten zien’, schrijft iemand in een reactie. ‘Een zeer domme beslissing’, valt een andere volger bij. Er gaan stemmen op om een petitie te starten om het besluit terug te draaien. 

Bakje yoghurt 

Bumper werd populair door vertederende foto's op sociale media van toen hij nog een pup was. De foto waarop hij met zijn hoofdje vastzat in een bakje met yoghurt stal de harten van vele dierenliefhebbers. Bumper fungeerde daarna als populair uithangbord van de Rotterdamse politie.

Een paar weken geleden won Bumper voor de tweede keer een prijs bij The Best Social Awards, in de categorie Beste Dier. In de overwinningsspeech zei zijn baasje dat hij doorging voor een derde keer bij de awards.

Vorig jaar raakte het account van de politiehond in opspraak vanwege foto’s van Bumper met Zwarte Piet. Op Instagram heeft het account meer dan 42.000 volgers.

Kijk hier hoe Bumper werd verkozen tot  beste online dier:

  1. Kurdish Mevan Babakar (29) is searching for a Dutch aidworker who worked at a refugee camp in the nineties
    PREMIUM
    English version

    Kurdish Mevan Babakar (29) is searching for a Dutch aidworker who worked at a refugee camp in the nineties

    Mevan Babakar (29), Kurdish-British, is looking for an aid worker who was employed at a refugee camp in Zwolle in the Netherlands in the early nineties. Earlier this afternoon she tweeted a request for help in a final attempt to find this man. ,,I just want to thank him for the kindness he showed me, and the bike that he gave me as a present”, says Babakar.