Het vliegverkeer mag dan bijna volledig platliggen: dagelijks landen momenteel zeker vier toestellen van de Hongaarse budgetmaatschappij Wizzair met seizoensarbeiders op Eindhoven Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vliegverkeer mag dan bijna volledig platliggen: dagelijks landen momenteel zeker vier toestellen van de Hongaarse budgetmaatschappij Wizzair met seizoensarbeiders op Eindhoven Airport. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Het is druk op ‘Asperge Airport’ in Eindhoven: volle vliegtuigen met opeengepakte seizoenswerkers

Tjokvolle vliegtuigen. In knotsgekke tijden van corona is het een bijna surrealistisch beeld. Terwijl toestellen overal in de wereld aan de grond staan, kent Eindhoven Airport nog steeds piekmomentjes. Vier keer per dag landen er volle vluchten met Roemenen en Hongaren die allemaal in donkere busjes verdwijnen.  

Kopietjes van paspoorten. De ordner van de Duitse chauffeur zit er vol mee. Hij hangt wat onderuit gezakt op een zitje bij de schuifdeuren in de terminal van Eindhoven Airport. Het is de afgelopen dagen zijn vaste stekje geworden. Op het beeldscherm boven hem verschijnt de tekst waarop hij zit te wachten: geland. Het gaat om een vlucht uit Cluj-Napoca, een Roemeense stad qua inwoners zo groot als Utrecht. Bovenop de stapel papieren ligt het legitimatiebewijs van een blonde Roemeense van een jaar of 25. Over een half uurtje gaat ze met hem mee. 

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.