Dominee Anthonie Kort van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Anthonie Kort van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel. © Hermen Dekker

‘Homohatende’ dominee uit Krimpen krijgt bedreiging na bedreiging: ‘Ik ontvang plaatjes van blote mannen’

Het was een turbulent jaar voor Anthonie Kort (69), misschien wel de meest omstreden dominee van Nederland. Hoe ziet de predikant van de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, bekend vanwege zijn link tussen corona en homoseksualiteit, dat zélf?

4 reacties

 • M. Kerkhoff

  12 maanden geleden
  Mooi interview. Fijn dat hij gewoon aan het woord wordt gelaten om uit te leggen wat hem beweegt. Ds. Kort: Gods nabijheid en ondersteuning toegewenst.
 • K van Venen

  12 maanden geleden
  Dus de kleinkinderen mogen de 'vieze' kaarten in handen hebben om postzegels eraf te halen...........
 • Erik Ploeg

  12 maanden geleden
  Aan de ene kant verwerpt deze man "dat alles maar moet kunnen in deze maatschappij", en tegelijkertijd meent hij boven de wet te moeten kunnen staan... valt voor mij niet te rijmen met elkaar. Iedereen is wat mij betreft vrij te geloven wat hij/zij wil maar er is een grens overschreven door de Corona voorschriften te negeren en daarmee andere in gevaar te brengen.
 • JM SCHINKEL

  12 maanden geleden
  Alle mensen zijn geschapen naar het beeld van God . Ook homo’s . Deze dominee + volgers hebben dus kritiek op het werk van hun God . Zij weten het kennelijk beter . Oei ....dat lijkt me geen kaartje voor de hemel.
 1. Dit huis kan zo 400.000 euro opleveren, maar het staat al jaren leeg: ‘Vroegen ons af of er iemand dood ligt’
  PREMIUM

  Dit huis kan zo 400.000 euro opleveren, maar het staat al jaren leeg: ‘Vroegen ons af of er iemand dood ligt’

  Spinrag wappert om de deurknop van de donkerblauwe voordeur van de Jan Pieterszoon Coenstraat 53 in Utrecht. Het is een riante benedenwoning, eentje die in deze straat voor zeker 400.000 euro verkocht kan worden. Maar deze woning staat al jaren leeg, net als zo’n 1500 andere huizen in de stad. Middenin een wooncrisis, waarin talloze woningzoekenden wanhopig jagen op een huis.