Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ik gaf hem het boek ‘Kom hier dat ik u kus’, maar hij begreep de boodschap niet

MonicaJournalist Monica Beek (42) schrijft wekelijks voor Magazine over haar leven. Ze woont samen met haar dochters van 11 en 8 en heeft een vriend. Iemand die graag leest, geef je een boek cadeau, toch? Nee, zo eenvoudig ligt dat niet.

Mijn eerste cadeautje aan Nieuwe Liefde was een boek. Natuurlijk was het een boek. Hij is boekengek. Hoeveel zou hij er thuis hebben staan? Drieduizend schat ik. En daar komen er elke maand een stuk of vijf bij.

Als hij naar de stad is geweest en ik vraag hoe het was, verzucht hij dat hij weer boeken heeft gekocht. Dat verzuchten moet je breed zien. Het is niet een zelfkastijdend zuchten. Het heeft eerder iets dromerigs. Zo van: ik kon mezelf weer eens niet inhouden, maar erg vind ik dat niet, want eigenlijk ben ik heel blij met mijn boekenafwijking. Hij leest ook alles wat hij koopt, dat moet ik erbij zeggen.

  1. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
    Wereldwijd demonstraties

    Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

    Over de hele wereld demonstreren mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op voor ‘één van de grootste demonstraties ooit’.