In Stroe zijn ze niet rouwig om de doodgeschoten wolf: ‘Wegwezen met die beesten’

Melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit Stroe springt uit zijn trekker. Samen met zijn zoon rooit hij vandaag de voederbieten van het land. Dat de wolf die begin deze maand in Stroe is aangetroffen is doodgeschoten, vindt hij niet erg. ,,Ik vind het geweldig, hartstikke mooi. Wegwezen met die beesten.”

5 reacties

 • Pim Willemsen

  7 dagen geleden
  Het onzalige plan van een groepje kamergeleerden, die nooit buiten komen, om de wolf maar weer eens te introduceren, want ‘we zorgen ervoor dat het wordt zoals het ooit was’. Afknallen, voor er meer komen van dit soort denkfout producten. De wolf hoort in een sprookjesboek, niet in Nederland.
 • Vermolen

  1 week geleden
  Eric,dat de wolf soms in wijken gaan rondlopen komt dat het hier veel te vol is. In je sprookjes verhaal ontbreekt alleen nog roodkapje. Ik heb medelijden met de wolf dat ze deze kant op zijn gekomen...
 • Eric Walch

  1 week geleden
  De natuur zorgt er voor dat een populatie groeit, totdat het voedsel schaars wordt. Uiteindelijk zullen de wolven minder wild kunnen vinden en zal er meer op vee gejaagd moeten worden om de hoger te stillen. En als dat vee goed beschermd wordt met hoge hekken, zullen ze door de honger de dorpen in trekken omdat daar nog onbeschermde wezens rondlopen.
 • Jules Vismale

  1 week geleden
  Zijn ze trouwens in Stroe anders soms hartstikke blij met loslopende honden, wilde zwijnen, drugscriminelen, asociale mountainbikes, vervuilende toeristen etc. die daar veel meer schade kunnen aanrichten? Blijkbaar lijken sommige mensen te denken dat wolven gelijk zijn aan de legendarische reuzenwolf Fenrir die geketend werd door de Noorse goden omdat hij een grote bedreiging voor hen was! En dat hier steeds meer buitenstaanders bij de Veluwe worden gehuisvestigt zal vast ook weinigen bekoren!
 • Tom Tax

  1 week geleden
  Ik denk dat het interview een goed beeld geeft van hoe dit onderwerp leeft hier op het platteland. Die fantasten en utopisten uit de Rampstad hebben geen idee wat het echte leven is, dat blijkt wel. Je kunt niet én een natuurreservaat zijn, én eten willen produceren, én alles vol met windmolens en zonnepanelen plempen, én alles volbouwen met huizen (voor de honderdduizenden immigranten). Daarbij, die uitgezette wolven komen steeds dichter bij de bebouwde kom. Het wordt gewoon gevaarlijk.