Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © F Bosscha

Jongen (11) overlijdt door aanrijding na oversteken A44

De elfjarige jongen uit Oegstgeest die gisteren op de A44 bij zijn woonplaats werd aangereden toen hij wilde oversteken, is vanochtend in het ziekenhuis overleden. Waarom hij de snelweg wilde oversteken is niet helemaal duidelijk. Volgens de politie lijkt het er op dat hij de kortste weg wilde nemen.

 1. Minister: Verlaging is een begin, maar belasting op sociale huurwoning moet helemaal weg
  video

  Minister: Verlaging is een begin, maar belasting op sociale huurwoning moet helemaal weg

  Dat de Tweede Kamer heeft besloten dat de verhuurderheffing met een half miljard euro omlaag gaat en corporaties het geld moeten gebruiken voor nieuwbouw, is volgens woonminister Kajsa Ollongren (D66) ‘goed nieuws’ en ‘een belangrijke stap’. De bewindsvrouw vindt dat de taks er uiteindelijk helemaal af moet, maar de aanpassingen aan de begroting van volgend jaar zijn al ‘een belangrijk signaal’.
 2. Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij
  UPDATE/VIDEO

  Topvrouw Huawei verlaat Canada na deal met justitie VS, China laat gevangen Canadezen vrij

  Huawei-bestuurder Meng Wanzhou heeft vrijdag Canada verlaten en is onderweg naar China, nadat een rechter in Vancouver de uitleveringszaak tegen haar eerder op de dag officieel staakte. Daardoor mocht Wanzhou, na bijna drie jaar onder huisarrest te hebben gestaan in Vancouver, het land weer uit. Kort nadat ze met een privévliegtuig was vertrokken, liet China twee Canadezen vrij die sinds december 2018 vastzaten op verdenking van spionage.