Advocaat Sébas Diekstra staat de familie van Orlando bij.
Volledig scherm
Advocaat Sébas Diekstra staat de familie van Orlando bij. © ANP

Justitie verscheurt boete vader en topadvocaat Sébas Diekstra die in nood parkeerde op invalidenplek

Justitie verscheurt de boete van 380 euro die vader en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra kreeg  voor het in nood parkeren op een invalidenplek bij de spoedeisende hulp van HMC Westeinde in Den Haag.  Dat meldt de opgeluchte Diekstra. ,,Fijn dat de stap naar de kantonrechter mij nu bespaard blijft.”

De vader trok aan de bel over de bekeuring omdat die volgens hem oneerlijk was en omdat zijn bezwaar volgens hem niet zorgvuldig was afgewogen door justitie. 

Bewusteloos

Diekstra’s dochter (5)  was thuis hard met haar hoofd op de stenen vloer gevallen en Diekstra was in overleg met de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp  gereden. Onderweg ging het steeds slechter met het meisje dat erg braakte en haar bewustzijn verloor. 

Quote

Als dit geen noodgeval is, wat dan wel?

Sebas Diekstra

Bij de spoedeisende hulp parkeerde Diekstra, die inmiddels in paniek was, zijn auto. Hij trof tot zijn verbijstering bij terugkomst het proces-verbaal, omdat het een invalidenplek bleek.

Noodgeval

Met zijn dochter gaat het gelukkig weer goed, maar de boete zat hem dwars. ,,Als dit geen noodgeval is, wat dan wel?‘’

 Diekstra meldde zojuist dat zijn zaak is herzien door het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). ,,Een verkeersofficier heeft me vandaag gebeld en laten weten dat hij de zaak opnieuw heeft beoordeeld. Hij kwam tot de conclusie dat het beroep onterecht is afgewezen en dat overduidelijk sprake was van een noodsituatie.”

Het COVM heeft nog niet gereageerd op vragen van deze krant. 

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.