Volledig scherm
Ettenseweg in Rijsbergen © Tom van der Put

Man maakt met hoogwerker jacht op processierups, maar dreigt om te vallen

Een eikenprocessierupsverwijderaar heeft een half uur lang vastgezeten in een hoogwerker op de de Ettenseweg in Rijsbergen. Het voertuig ging om onbekende reden scheef staan, waarna de man niet meer naar beneden kon. De brandweer heeft hem met een andere hoogwerker bevrijd.

Twee poten van de machine lijken het te hebben begeven, waardoor het voertuig scheef kwam te staan. Dit gebeurde terwijl een medewerker in het bakje stond, dat tientallen meters boven de grond bungelt. 

Een omstander zag dat de man om hulp vroeg en heeft de brandweer gebeld. Die kwam met een hoogwerker om de man te bevrijden. 

De weg werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer, omdat er een gevaar is dat het scheefstaande voertuig om gaat vallen. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen om de hoogwerker te repareren. 

Volledig scherm
Eikenprocessierupsbestrijder in bakje hoogwerker © Tom van der Put
Volledig scherm
Ettenseweg in Rijsbergen © Tom van der Put
  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.
  2. Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) koos voor de dood na slepende spierziekte

    Rolstoelat­le­te Marieke Vervoort (40) koos voor de dood na slepende spierziek­te

    Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) is overleden. Door euthanasie, zoals ‘Wielemie’ het had gepland. Al in 2008 ondertekende ze de documenten, maar toch bleef ze vechten tegen een ongeneeslijke spierziekte. En ze stortte zich vol op haar bucket list, het verlanglijstje van wat ze nog wilde doen in dit leven. Toch was het een moeilijk gevecht, tegen een lichaam dat niet meer meewilde. ,,Eens een vechter, altijd een vechter”, zei Marieke. Een portret van ‘The Beast from Diest’.