Volledig scherm
© Getty Images

Paard in de gang bij afscheid in crematorium Brabant

Bij het het crematorium in het Brabantse Uden zijn wel wat gewend maar de medewerkers keken toch wel even op bij een plechtigheid. Er stond een paard in gang. Tijdens de dienst, het dier had uitzicht op de kist. 

Het paard had heel veel betekend voor de overledene.  

,,Dit past in de trend om het afscheid steeds persoonlijker te maken", zegt DELA-woordvoerder Martijn van de Koolwijk. Bijvoorbeeld fraaie bolides die buiten staan als een autoverzamelaar wordt gecremeerd of de ruitervereniging die bij de ingang acte de présence geeft.  

Vogels in een kooitje 

Huisdieren bij het afscheid passen in die ontwikkeling. Sinds een jaar of twee zijn die ook welkom in het Udens crematorium. ,,Vogels in een kooitje, poezen die onder de kist gaan liggen en honden bij de dienst, dat hebben we al allemaal meegemaakt. Maar dit was de eerste keer dat er een paard binnenstond”, aldus Van de Koolwijk.

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.