Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Salm op paard Isa © Margot de Wild

Paard Isa (6) wint prijs na prijs bij dressuurwedstrijd. Een dag later is ze dood

Een droomtoernooi veranderde zaterdag in een hel voor amazone Wilma Salm (29) uit Goes. Ze won prijs na prijs bij een Zeeuwse dressuurwedstrijd met haar 6-jarige paard Isa. Een dag later was het dier dood.

Het kon niet op vorige week. Salm won in zowel de Z1-klasse (drie van de vier proeven) als Z2-klasse tijdens Zeeland Outdoor Dressage in Nieuw- en Sint Joosland. Mede dankzij haar paard Isa. “Alles klopt bij Isa”, zei Salm vrijdag nog. “We hebben in alle klassen enorm veel gewonnen. En het eind lijkt nog niet in zicht. Ik rij haar nu sinds mei in Z1 en ze maakt nog steeds veel progressie.”

Maar zaterdag sloeg het noodlot toe. De vader van Wilma liep ‘s ochtends langs zijn stallen in Yerseke om de paarden te voeren. Bij de stal van Isa viel hem op dat haar rechterachterbeen er vreemd uitzag. Wilma werd erbij geroepen, net als André Roose, de Goese eigenaar van het paard, en dierenartsen Henk van Dijk en Mariëlle van Anrooy van Dierenartsenpraktijk Midden-Zeeland.  

  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.