Overgrootvader Piet van Treijen (103) uit Steenbergen is genezen van corona en viert dat met een borreltje.
Volledig scherm
PREMIUM
Overgrootvader Piet van Treijen (103) uit Steenbergen is genezen van corona en viert dat met een borreltje. © Lotte van Koetsveld

Piet (103) overleeft corona en geniet thuis weer van een borreltje

Hij is misschien wel de oudste mens die corona heeft overleefd. Piet van Treijen (103) uit Steenbergen kreeg donderdag, na een ziekbed van bijna twee weken, te horen dat hij weer gezond was. 

Zijn achterkleindochter Lotte van Koetsveld (19) uit Bergen op Zoom schreeuwt het van de daken van blijheid. 

Sterk zijn

Op 22 maart was ze iets stiller. Haar overgrootopa woont in een verzorgingshuis van TanteLouise in Steenbergen. ,,Mijn opa ging nog wel bij hem langs om samen wat te wandelen", vertelt Lotte. ,,Er was een bewoner die aan het virus is overleden. En toen werd opa verkouden.” Hij testte positief. Corona.

  1. Uitspraak in zaak tegen staat over uitrol van ‘gevaarlijk’ 5G-netwerk

    Uitspraak in zaak tegen staat over uitrol van ‘gevaarlijk’ 5G-net­werk

    De rechter in Den Haag doet vandaag uitspraak in de zaak die de stichting Stop5GNL aanspande tegen de Nederlandse staat over de invoering van het landelijke 5G-netwerk. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. Volgens de overheid voldoet de straling van 5G ruimschoots aan de limieten van Europese telecomwetgeving.