Puttenaar (47) komt om het leven bij botsing met vrachtwagen bij Beneden-Leeuwen

videoEen automobilist uit Putten is vanochtend bij Beneden-Leeuwen om het leven gekomen. De auto van het 47-jarige slachtoffer botste op een vrachtwagen en vloog in brand. 

Het ongeval vond plaats op de N322, die door de hulpdiensten werd afgesloten voor alle verkeer. Zowel de auto als de cabine van de vrachtwagen werden door het vuur verwoest.

Volgens de politie is de man door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft beland, waarna de aanrijding plaatsvond. 

De chauffeur van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit het Brabantse Holthees, bleef ongedeerd. Hij kwam aanrijden vanuit de richting Nijmegen. Volgens zijn werkgever, Theo Coenen van het gelijknamige transportbedrijf in Boxmeer, kon hij niets doen om het ongeval te voorkomen. 

,,De auto van het slachtoffer raakte plotseling op de verkeerde weghelft”, aldus Coenen. ,,Door de klap kwamen vrachtwagen en auto aan de andere kant van de weg in de berm terecht en ontstond er direct brand.”

Het verkeer op de weg in het zuiden van Gelderland werd tot halverwege de ochtend omgeleid. 

Het ongeval gebeurde rond 04.40 uur ter hoogte van de aansluiting met de N323 bij Beneden-Leeuwen.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde rond 04.40 uur ter hoogte van de aansluiting met de N323 bij Beneden-Leeuwen. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
  1. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

    Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

    Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.