Frans van Houten.
Volledig scherm
Frans van Houten. © REUTERS

Topman Philips: Nederland klopte pas twee weken geleden aan voor extra beademingsapparaten

Nederland heeft pas twee weken geleden een verzoek om beademingsapparaten ingediend bij Philips. Dat zei Philips-topman Frans van Houten zondagavond in het tv-programma Op1.

De topman ging niet in op de vraag of dat aan de late kant was. Volgens Van Houten heeft de hele wereld niet scherp genoeg naar China gekeken voordat het coronavirus zich ook in andere landen begon te verspreiden. ,,Men dacht dat het wel mee zou vallen.’'

Zaterdag leverde Philips honderd beademingsapparaten aan Nederlandse ziekenhuizen. In totaal zijn er duizend bij het bedrijf besteld. 

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.