Volledig scherm
PREMIUM
Marino Vandendriessche ontbloot zijn borst, daar staat zijn zoon. Of beter: de beeltenis van Tyra Crystal, zijn zoon als dragqueen. Tyra zelf - ze is omgekleed en dus geen Tyson meer - staat er glunderend naast. © Jan van Eijndhoven

Vader Marino is trots op zijn zoon, dragqueen Tyra Crystal: ‘We gaan overal mee naartoe’

TILBURG - ,,Ik ben fier op mijn zoon.” Het komt er vertederd uit, gesproken door een bonkige kerel onder de tatoeages. Marino Vandendriessche ontbloot zijn borst, daar staat zijn zoon. Of beter: de beeltenis van Tyra Crystal, zijn zoon als dragqueen. Tyra zelf - ze is omgekleed en dus geen Tyson meer - staat er glunderend naast. 

,,We gaan overal mee naartoe”, vult moeder Gina aan. Ondertussen komt ook schoonzoon David Vanrunxt met een dikke glimlach naar buiten. 

Het is Roze Maandag in Tilburg. En zo ziet een gelukkige familie eruit. 

Veteranen

Achter de familie Vandendriessche zijn de voorbereidingen voor het roze bal in volle gang. Het is rond elf uur ‘s ochtends aan de Schouwburgpromenade in Tilburg. Binnen in een voormalige schoenenzaak stoomt een tiental dragqueens zich klaar voor het moment suprême: schitteren in de stoet van Roze Maandag.