Ad Sluijter uit Maarsbergen wint onbedreigd Wijkse Dijkenloop.
Volledig scherm
Ad Sluijter uit Maarsbergen wint onbedreigd Wijkse Dijkenloop. © Barbara van Schaik

‘Vol is vol’ op gereanimeerde Dijkenloop in Wijk bij Duurstede

Ad Sluijter uit Maarsbergen en Wieke Wagemaker uit Wijk bij Duurstede hebben de Wijkse Dijkenloop gewonnen. Sluijter was al gefinisht in 35.25 toen zijn achtervolgers Daan Briedé uit Doorn en Jeroen Schaap uit Maarn nog aan de laatste kilometer moesten beginnen.

Veel spannender was de Dijkenloop de laatste weken geweest voor de organisatoren Patricia Schuur en Ria Sprang. Zouden er wel voldoende hardlopers komen om uit de kosten te komen? De ter ziele gegane Dijkenloop van de stichting Wijk Nog Leuker hadden ze voor eigen risico nieuw leven in geblazen. Met vierhonderd deelnemers werd de Wijkse Dijkenloop een ongekend succes. Schuur en Sprang glunderden van oor tot oor. Ze hadden het geflikt. Voor na-inschrijvers was er zondag zelfs geen startnummer meer. Want vol is vol. ,,Ongelooflijk. Het was fantastisch om al die lopers die met bussen naar de start in Amerongen en de Gravenbol werden vervoerd, uit te zwaaien en een medaille uit te reiken bij de finish’', zegt Schuur.

Met hun lopershart hadden ze vernieuwingen doorgevoerd die in de smaak vielen bij de lopers. Muzikanten van harmonie Concordia zweepten de lopers bij molen Rijn en Lek op. Het was een welkome stimulans na de zware kilometers op de dijk met een straffe wind als tegenstander. Met aanmoedigingen vanaf de walmuur en terrassen was het een feest om door de Dijkstraat te rennen. Eindelijk zonder tegenwind. Op weg naar de finish die verplaatst was van het ongezellige haventerrein naar de sfeervolle Markt met veel publiek.

Marc Cinjee uit Zeist en Carlien Harms uit Wijk bij Duurstede wonnen de 5 km.