Volledig scherm
Twee traumahelikopters zijn opgeroepen. © Fotopersburo Busink

Zoekactie drenkelingen Dordrecht: 2 personen in zorgwekkende toestand naar ziekenhuis

Hulpdiensten hebben de zoekactie in de Derde Merwedehaven in Dordrecht gestopt. Twee personen zijn uit het water gered en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Eerder dachten de hulpdiensten dat er nog twee drenkelingen waren, maar dit bleek niet het geval. 

De eerste melding over een ongeluk met een bootje kwam rond half vier binnen bij de meldkamer. Direct zijn onder meer de KNRM, de brandweer, ambulance en twee traumahelikopters opgeroepen. Twee personen werden door de hulpdiensten uit het water gered. Hun toestand is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid Holland-Zuid zorgelijk.

Duikteams zochten ongeveer een uur lang naar nog twee vermisten in het water in de Derde Merwedehaven, een binnenhaven die uitkomt op de Beneden Merwede. Ook een politiehelikopter met warmtebeeldcamera werd ingezet. Uiteindelijk bleek dat op het bootje niet vier, maar twee personen zaten.

De precieze oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. ,,Het lijkt erop dat het bootje met hoge snelheid tegen de kant is gevaren. Maar onderzoek moet dat nog uitwijzen’’, zegt de woordvoerder.

Volledig scherm
Meerdere personen vielen uit een bootje. © Fotopersburo Busink