1. Tijdbom tikt aan Wierdensestraat in Almelo: huurders en pandeigenaren zijn overlast door cliënt van Tactus spuugzat
  PREMIUM

  Tijdbom tikt aan Wierdense­straat in Almelo: huurders en pandeigena­ren zijn overlast door cliënt van Tactus spuugzat

  ALMELO - Brandstichting, vernieling, bekladding en vandalisme. De eigenaren en huurders van het pand aan de Wierdensestraat 39 zijn de overlast van vermoedelijk één cliënt van de overbuurman zat: Verslavingszorg Tactus. Uit camerabeelden en waarnemingen zou blijken dat waarschijnlijk sprake is van dezelfde dader. Pandeigenaren Henk Bolk en Peter Hondebrink eisen maatregelen van Tactus en de politie: „Die man moet eens worden aangepakt.”
 1. Scholen zijn weer open en dus is het druk bij De Kindertelefoon in Almelo: ‘Een pester haakt overal op in’
  PREMIUM

  Scholen zijn weer open en dus is het druk bij De Kindertele­foon in Almelo: ‘Een pester haakt overal op in’

  ALMELO - Het aantal gesprekken over pesten bij De Kindertelefoon is explosief gestegen sinds de scholen weer open gingen na de tweede coronalockdown, afgelopen april. Het aantal gesprekken hierover steeg van gemiddeld 65 naar 98 per dag. Een toename van bijna 50 procent. Dat merken ze ook op de locatie in Almelo. Er is versterking nodig. „Kinderen staan nu soms in de wacht.”
 1. Brutale roof op Almelose Woonboulevard: ‘Ze sloegen de extra beveiligde voordeur met een voorhamer aan gort’
  PREMIUM
  video

  Brutale roof op Almelose Woonboule­vard: ‘Ze sloegen de extra beveiligde voordeur met een voorhamer aan gort’

  ALMELO - Een auto stopt rond 04.00 uur ’s nachts bij multimediagigant Boxxer voor de deur. Twee lieden met bivakmutsen stappen uit. De bestuurder blijft zitten. Ze gaan rechtstreeks op hun doel af. Met een loodzware voorhamer beginnen ze op de dikke glazen voordeur van de winkel in te slaan. Tegen zoveel geweld is zelfs de extra beveiligde entree niet opgewassen. Het glas barst en spat uiteen tot een flink gat. Razendsnel slaan de dieven hun slag.