25ste Haringparty bij Bolk in Almelo: ‘Niet alleen maar bobo's’

VideoALMELO - Begonnen als feestje met vijftien vrienden, precies 25 jaar later uitgegroeid tot een feest voor politici, zakenmensen, bekende Nederlanders én de gewone burger. Honderden mensen genoten vrijdagavond van verse Hollandse Nieuwe bij de Haringparty van Bolk in Almelo.

Volledig scherm
Burgemeester Sander Schelberg, Onno van Veldhuizen, Arjen Gerritsen (vanaf link) en Henk Bolk en Andries Heidema rechts © Bert Kamp

„Enschede is een goede leerling van Almelo”, erkent burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede maar direct. Want qua grootte en gasten kan ‘zijn’ stad nog wat leren van het feest in Almelo.

Waar je ook kijkt, bekende gezichten alom. Van voormalig VVD-politica Rita Verdonk, acteur Huub Stapel en zanger René Karst, tot aan de burgemeesters van Almelo, Hengelo en Enschede, en de commissaris van de Koning Andries Heidema. „De haring wordt hier elk jaar beter”, zegt Heidema, nadat hij de eerste Hollandse Nieuwe heeft geproefd. „Ik kom bijna in hemelse sferen, zo lekker is ’ie.”

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.