Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de nieuwe, duurzame woningen die in 2022 aan de Witvoetenstraat en Gravenstraat staan. © Bramer

54 huurhuizen in Almelo tegen de vlakte

ALMELO - 54 huurwoningen aan de Witvoetenstraat en de Gravenstraat in Almelo vallen in de komende twee jaar onder de slopershamer. Verduurzaming van de huizen is te ingewikkeld, dus kiest de woningstichting Beter Wonen voor sloop en de bouw van 51 nieuwe huizen.

De sloop en nieuwbouw hebben grote gevolgen voor de huidige bewoners. Beter Wonen voert momenteel gesprekken met de huurders. „Het is de bedoeling dat deze mensen over achttien maanden elders onderdak hebben”, zegt projectleider Gerton Mekkelholt. „In die periode ondersteunen wij de huurders intensief.” De bewoners kunnen ervoor kiezen om met urgentie naar een ander huis in de stad te verhuizen. Als de nieuwe huizen klaar zijn kan een groot deel van de huurders eventueel terugkeren.  

De woningcorporatie is al geruime tijd bezig met een verduurzamingsprogramma voor 630 woningen in de gemeente Almelo. Dat plan omvat niet alleen duurzaamheidsmaatregelen zoals de plaatsing van zonnepanelen en het isoleren van huizen, maar ook allerlei onderhoudswerkzaamheden en asbestsanering. 

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?