Het servicegebouw van de Christelijke Gemeente Nederland is het eerste bouwwerk op De Bavinckel.
Volledig scherm
Het servicegebouw van de Christelijke Gemeente Nederland is het eerste bouwwerk op De Bavinckel. © Christelijke Gemeente Nederland

Afdelingen Christelijke Gemeente Nederland in Almelo en Usselo gaan samen verder

ALMELO/USSELO - De Almelose en Usselose afdeling van de Christelijke Gemeente Nederland gaan samen verder. Dat doen de twee kerkvestigingen onder de naam CGN Twente. 

De Christelijke Gemeente Nederland (CGN) wordt in de volksmond meestal de Noorse Broeders genoemd, al voert de organisatie die naam zelf niet. 

Het kerkgenootschap heeft een lange geschiedenis in Twente en in Almelo. In Almelo zijn ongeveer 350 actieve leden die momenteel gebruikmaken van een kerkgebouw aan de Ambtsstraat. In de nabije toekomst verhuizen de gelovigen naar een hagelnieuw complex op een groot stuk grond aan De Bavinckel tussen Almelo en Zenderen. Naast kerkdiensten zijn er dan ook allerlei andere activiteiten op het terrein. 

De locatie in Usselo wordt op dit moment ook zo nu en dan door de Almelose afdeling gebruikt en blijft ook in de toekomst in gebruik door de gelovigen. De locatie aan de Ambtsstraat wordt na voltooiing van het terrein aan De Bavinckel wel afgestoten.

De fusie van Almelo en Usselo heeft geen consequenties voor de huidige vergunningsaanvraag voor De Bavinckel, zegt de woordvoerster. „Het samengaan heeft ook geen invloed op de omvang van de in het bestemmingsplan voorziene toekomstplannen.”

Bouw begonnen

Eerder dit jaar werd de vergunning daarvoor goedgekeurd en de eerste bouwwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen, laat een woordvoerster van de CGN weten. „De verwachting is dat het servicegebouw komend voorjaar wordt opgeleverd.”

Kerkgangers

Het aantal leden van CGN Twente komt op ongeveer 550 kerkgangers.