Voormalig medewerkers van Soweco die nu in dienst zijn bij de gemeente Almelo, in voornamelijk de groenvoorziening, krijgen dit jaar geen kerstbonus. Terwijl ambtenaren dit wel krijgen. En Almelo gaat er niets aan doen (foto ter illustratie).
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig medewerkers van Soweco die nu in dienst zijn bij de gemeente Almelo, in voornamelijk de groenvoorziening, krijgen dit jaar geen kerstbonus. Terwijl ambtenaren dit wel krijgen. En Almelo gaat er niets aan doen (foto ter illustratie). © Robin Utrecht

Almelo weigert alsnog kerstbonus te geven aan 406 mensen in sociale werkvoorziening: ‘Moet landelijk geregeld worden’

met pollALMELO/VRIEZENVEEN - Almelo gaat geen kerstbonussen uitdelen aan 406 medewerkers in de sociale werkvoorziening. Dat laat de gemeente weten, nadat eerder deze week bekend werd dat andere ambtenaren wél een bonus krijgen. Ondertussen lijken de voormalig Soweco-medewerkers in buurgemeente Twenterand meer geluk te hebben.

  1. Vechten in een café? Deze vier Twentse steden voeren de zwarte lijst in, als ‘fantastische stok achter de deur’
    PREMIUM

    Vechten in een café? Deze vier Twentse steden voeren de zwarte lijst in, als ‘fantasti­sche stok achter de deur’

    ALMELO/ENSCHEDE - In vier Twente steden komen gasten die zich misdragen in een horecagelegenheid binnenkort op een zwarte lijst. Dat zijn Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Horecaondernemers en politie juichen de maatregel toe. „Het is een fantastische stok achter de deur.” Het gaat om een afgeschermde website, waarop raddraaiers met naam en foto worden geregistreerd.