Almelo wil voorkomen dat ongewenste personen in de stad komen te wonen, om zo overlast en nieuwe bijstandsuitkeringen te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Almelo wil voorkomen dat ongewenste personen in de stad komen te wonen, om zo overlast en nieuwe bijstandsuitkeringen te voorkomen. © Floris Kayim / News United

Almelo wil de ‘Rotterdamwet’? Logisch, maar gênant dat het nodig is

columnALMELO - Almelo heeft groot gelijk dat het de vergaande, maar doeltreffende ‘Rotterdamwet’ wil invoeren. Als het woningaanbod in je gemeente betekent dat je stelselmatig veel werklozen of tuig aantrekt, moet je je daar tegen wapenen. Toch is het eigenlijk gênant dat het nodig is.

 1. Aangrijpende brief van Twentse turnmoeder: ‘Waar waren de ouders? Zij zagen toch ook de onmacht van het kind?’
  PREMIUM

  Aangrijpen­de brief van Twentse turnmoeder: ‘Waar waren de ouders? Zij zagen toch ook de onmacht van het kind?’

  ALMELO/OLDENZAAL - Haar onderbuikgevoel zei haar dat het niet deugde. De cultuur in de turnhal, de maniakale trainers… Hoe leuk haar talentvolle turndochter van 7 jaar topsport ook vond, ze zou er later last van krijgen, vreesde ze. En dus greep de Twentse moeder in. Nu, al die jaren later, vraagt ze zich af waarom andere ouders niet hetzelfde deden. ‘Voelden zij niet wat ik vanaf dag één al voelde?’
 2. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.