Het Theaterhotel aan het schouwburgplein. Achter de strakke gevel bevindt zich een sfeervolle theaterzaal, die uit de jaren 60 stamt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Theaterhotel aan het schouwburgplein. Achter de strakke gevel bevindt zich een sfeervolle theaterzaal, die uit de jaren 60 stamt. © Carlo ter Ellen DTCT

Almelo zonder theater? Stad zit voor een dubbeltje op de eerste rang, Hengelo en Enschede betalen miljoenen méér

BeschouwingALMELO - Het Theaterhotel slaakt een noodkreet. De gemeentelijke subsidie van 550.000 euro is ontoereikend om de Almelose schouwburg draaiende te houden. Sluiting is niet uitgesloten. Andere Twentse zouden veel meer geld aan hun theater spenderen. Is dat werkelijk zo?

  1. Tubantia zet op 15 april de deuren open: ‘Jullie doen er voor ons toe’
    PREMIUM
    op de redactie

    Tubantia zet op 15 april de deuren open: ‘Jullie doen er voor ons toe’

    Op onze redactie is het vaak een levendige boel. De online redacteuren zijn druk om bezoekers van app en website het laatste nieuws als eerste te brengen. Verslaggevers lopen al bellend over de redactievloer, degene aan de andere kant van de lijn stevig ondervragend. En de collega’s van vormgeving buigen zich over de nog lege krantenpagina’s van de volgende dag en de vraag hoe de verhalen daar weer een mooie plek kunnen krijgen.