Volledig scherm
Jeugdleden van The Big Bulls Almelo. © The Big Bulls

Almelose Big Bulls trainen straks onder heldere, energiezuinige, lampen

ALMELO - Rugbyclub The Big Bulls ontvangt 14.738 euro subsidie van de gemeente Almelo voor nieuwe veldverlichting op sportpark Wendelgoor. Er worden zes nieuwe masten geplaatst met energiezuinige ledlampen.

Ze komen rond het enige veld van de rugbyvereniging, waar op doordeweekse avonden ook op wordt getraind. De huidige verlichting is meer dan 30 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen. De lampen zijn in huidige toestand niet sterk genoeg.

Gespaard

Ook de metalen masten, die de club ooit overnam van Urenco, voldoen niet meer, vertelt woordvoerder Jan Hammink van Big Bulls. „Daarom gaan we alles vervangen. We zijn natuurlijk heel blij met de subsidie. We kunnen er dit jaar mee aan de slag.” De totale kosten van de nieuwe verlichting bedraagt ruim 42.000 euro. Dat houdt in dat de club zelf circa 28.000 euro op tafel moet leggen. „We hebben er voor gespaard. Sponsors dragen ook een steentje bij”, zegt Hammink. Hij vertelt dat de nieuwe verlichting na de zomervakantie wordt aangelegd. „De dagen worden weer langer. We kunnen er dus even mee wachten.” 

De gemeente Almelo, die het veld aan de club verhuurd, ziet ook in dat nieuwe verlichting noodzaak is. ‘Niet vervangen van de oude veldverlichting zal betekenen dat de The Big Bulls binnen afzienbare tijd na zonsondergang geen of slechts beperkt gebruik kan maken van het rugbyveld. Het is te verwachten dat een deel van de vereniging overschrijving naar een andere sportvereniging zal aanvragen dan wel stoppen met het actief beoefenen van de rugbysport’, wordt in het collegevoorstel aangevoerd. Volgens Big Bulls-woordvoerder Hammink zou zo'n leegloop niet aan de orde zijn.

In 2018 openden The Big Bulls, met circa 220 leden, een nieuw duurzaam clubgebouw op het sportpark aan de Wierdense kant van het Twentekanaal. Met nieuwe veldverlichting is de accommodatie van de rugbyclub straks op orde.