Volledig scherm
Hein (links) en Frans Oldeniel uit Heeten werden in januari van dit jaar overvallen. © Gerard Vrakking

Almelose en Lelystadse verdachten van overval op broers Heeten ontkennen betrokkenheid

ALMELO/ZWOLLE - De twee verdachten van een gewelddadige woningoverval op de broers Van Oldeniel in Heeten in januari, ontkennen beiden schuld. Ze blijven vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak eind september.

Dat bleek eerder deze week bij een tweede regiezitting in de Zwolse rechtbank. Beide verdachten, de 30-jarige Sander van K. uit Almelo en de 49-jarige Michael G. uit Lelystad, stellen zelf niet betrokken te zijn geweest bij de zaak.

Gewelddadig

De slachtoffers, de broers Hein en Frans, werden op 12 januari in hun woning overvallen door twee mannen. De overvallers kwamen de woning binnen via een raam, bedreigden de broers met een vuurwapen en sloten hen op. Ondertussen graaiden ze een flink bedrag in contanten mee.

Volgen

Van K. wordt er ook van verdacht de overval te hebben voorbereid door in Duitsland of de Achterhoek een gps-baken onder de auto van een van de broers te hebben bevestigd om hen zo naar hun woning te kunnen volgen. Ook regelde hij pepperspray en een vuurwapen. Lelystedeling G. is momenteel ook verdachte in een aantal vermogenszaken.