Gerrit Slot (links) geeft de eerste exemplaren van de miniatuur grenspaaltjes aan dorpswethouder Van Mierlo van Bornerbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Slot (links) geeft de eerste exemplaren van de miniatuur grenspaaltjes aan dorpswethouder Van Mierlo van Bornerbroek. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

Almelose grenspaaltjes in miniatuurvorm: ‘Een mooi collector’s item’

ALMELO - Grenspaaltjes. Het is cultureel erfgoed van het zuiverste soort. De Historische Kring Almelo spant zich in om deze ankertjes in het landschap te bewaren, te restaureren en te herplaatsen. Er zijn nu ook miniatuurversies verkrijgbaar van de markante witte paal met blauw venster en drie Almelose ruitjes, het logo van Almelo. Als collector’s item.

  1. Gevangenen Karelskamp verdienen weinig, maar geven wel geld aan zieke kinderen: ‘Prachtig gebaar’

    Gevangenen Karelskamp verdienen weinig, maar geven wel geld aan zieke kinderen: ‘Prachtig gebaar’

    ALMELO - Een hartverwarmend gebaar vanuit de bajes: gedetineerden in de Karelskamp in Almelo hebben 500 euro ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Opmerkelijk, want de gevangenen hebben geen contant geld in bezit. Het geld is namens de gedetineerden uitgereikt aan gevangenismedewerkers van PI Middelburg. Zij fietsen deze week door Nederland om aandacht te vragen voor zieke kinderen.