Karelskamp-directeur Ton Golstein, tijdens zijn bijzondere klus in het najaar van 2017 op Sint Maarten. Op de achtergrond de grotendeels verwoeste gevangenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Karelskamp-directeur Ton Golstein, tijdens zijn bijzondere klus in het najaar van 2017 op Sint Maarten. Op de achtergrond de grotendeels verwoeste gevangenis. © eigen foto

Almelose Karelskamp is hét grote voorbeeld voor nieuwe gevangenis op Sint Maarten

ALMELO - Hoe worden gedetineerden in De Karelskamp voorbereid op hun terugkeer in de maatschappij? Minister van Justitie Anna Richardson van Sint Maarten wilde het weten en bezocht daarom deze week de Almelose gevangenis. Dat was geen toeval.

  1. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
    PREMIUM

    Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

    ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.