Volledig scherm
De motorfiets zelf is nog niet aangetroffen. © Tubantia

Almelose motordief opgepakt na uitgekiende actie politie

ALMELO/LEEUWARDEN - Een 26-jarige Almeloër is afgelopen zondag ingerekend voor diefstal van een motor in het Friese Leeuwarden. De aanhouding gebeurde na een zorgvuldig uitgevoerde politie-actie. 

In Leeuwarden werd zondagochtend een motor gestolen door twee mannen, waaronder de 26-jarige Almeloër. Zij gaven bij de eigenaar van het voertuig aan dat zij interesse hadden om de motor te kopen. 

Lange proefrit

Eén van de motordieven vroeg of hij een proefrit kon maken en de verkoper had daar in eerste instantie geen problemen mee. Toen het ritje toch wel erg lang begon te duren, vermoedde de eigenaar van de motor al dat er iets niet pluis was. Hij noteerde daarom snel het kenteken van de auto waarmee de twee dieven naar Friesland waren gekomen. 

De politie in Leeuwarden gaf die informatie vervolgens door aan de collega’s in Almelo, omdat de eigenaar van de wagen daar bleek te wonen. Politieagenten hebben daarna op meerdere plekken langs de route van Leeuwarden naar Almelo gecontroleerd, om de automobilist tegen te kunnen houden. 

Mes en boksbeugel

Op de N36 was het raak en de 26-jarige bestuurder werd gearresteerd. Bij een controle van de auto troffen de politiemensen een mes en een boksbeugel in het dashboardkastje aan. De politie nam beide voorwerpen in beslag. Na die vondst bleken de agenten nog niet klaar met de Almeloër. Uit een check in de computer kwam naar voren dat de automobilist een flink aantal boetes niet betaald had en eigenlijk helemaal niet met de auto had mogen rijden. Het voertuig werd daarom afgesleept. 

Identiteit bekend

De man die er op de motor vandoor ging, troffen de agenten zondag niet meer aan. Wel is zijn identiteit bekend, dus ook deze persoon kan een politiebezoekje verwachten.