Fietsen door de natuur is een van de activiteiten op het programma van de Zomerschool voor ouderen dit jaar.
Volledig scherm
Fietsen door de natuur is een van de activiteiten op het programma van de Zomerschool voor ouderen dit jaar. © Joseph Lenferink

Almelose ouderen op pad voor twee weken zomeractiviteiten

ALMELO - Wie de komende weken groepen ouderen in en rond Almelo ziet fietsen of wandelen, die kijkt waarschijnlijk naar een activiteit van de Zomerschool Almelo 2022. Vanaf deze maandag tot en met vrijdag 26 augustus zorgen de gezamenlijke ouderenbonden in Almelo er voor dat ouderen wat leuks te doen hebben in de vakantie.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Ineens zijn vertrouwelijke rapporten over XL Businesspark tóch openbaar: ‘Achterhouden? Het ging per ongeluk’
  PREMIUM

  Ineens zijn vertrouwe­lij­ke rapporten over XL Busi­nesspark tóch openbaar: ‘Achterhou­den? Het ging per ongeluk’

  ALMELO - Cruciale rapporten over de uitbreiding van XL Businesspark bij Almelo zijn ‘per ongeluk’ achtergehouden voor het publiek. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Arjen Maathuis, nadat er de afgelopen week irritatie ontstond over het stempel ‘vertrouwelijk’ dat door de gemeente op de onderzoeken was geplakt. Kritische betrokkenen hebben twijfels bij dat verhaal.
 3. Enorme Almelose mestvergister heeft nog tal van barrières te nemen en de belangrijkste heet MOB
  PREMIUM

  Enorme Almelose mestvergis­ter heeft nog tal van barrières te nemen en de belangrijk­ste heet MOB

  ALMELO/OLDENZAAL - Waar het traject naar de vergunning voor de mestvergister van Twence in Zenderen leidde tot vele rechtszaken, volop media-aandacht en zelfs een ingrijpen van de provincie, verliep de procedure voor de nóg grotere vergister in Almelo tot nu toe vrijwel onopgemerkt. Het duurt echter nog minstens twee jaar voor die installatie er staat. En MOB ligt op de loer...