Rechtbank Almelo.
Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Lars Smook

Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.

Dat G. en de Zutphense op 22 juni 2018 een seksdate planden via sociale media, dat staat wel vast. Uitgewisselde berichten tussen de twee laten daar geen enkele twijfel over. Harde seks ook en ook meteen nadat ze elkaar voor het eerst zouden zien bij G. thuis, hield advocaat Umut Ural vrijdagmiddag voor. Hij citeerde onder andere uit het dossier; “eerst seks en dat praten we wel.”. G. wilde ook wel met zijn advocaat voordoen waarom de Zutphense striemen in haar nek had. “Kent u dat, doggy style?”

Overigens zegt G. wel dat de ontmoeting niet ging zoals ze hadden afgesproken. De Zutphense kwam pas uren na het afgesproken tijdstip opdagen en wilde midden in de nacht plots weg. Toen hij aanbood om een taxi te regelen wilde ze niet omdat ze geen geld had.

Wat officier van justitie Leunk betreft zit het toch anders. Hij is ervan overtuigd dat G. de Zutphense bij haar nek vastgreep en voorkwam dat ze zijn woning uit kon. Dat G. al eens eerder voor de rechter stond voor een soortgelijke situatie sterkt hem in zijn overtuiging.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.