De jeugd geniet van de badmintondemonstraties in de IISPA-hal.
Volledig scherm
De jeugd geniet van de badmintondemonstraties in de IISPA-hal. © Marion Wesselink

Almelose topspeler Sebastiaan Li wint op vertrouwde bodem badmintontoernooi

ALMELO - Het topbadmintontoernooi dat zaterdag werd gehouden in de IIspa-hal is gewonnen door de Almelose eredivisiespeler Sebastiaan Li. Hij won in de finale van Niels Veenstra. Sebastiaan Li speelt voor Almere en acteert ook in de competitie in Hamburg. 

 1. Netflix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscholen: ‘Ja, dat kijken we gewoon’
  PREMIUM

  Net­flix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscho­len: ‘Ja, dat kijken we gewoon’

  ALMELO/VROOMSHOOP - Het is dé Netflix-hit van het moment: de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Geschikt voor 16 jaar en ouder, maar (ook) onder Twentse basisschoolkinderen razend populair. Die spelen de moordspelletjes uit de serie - vredig - na op het plein. Maar hebben het geweld in de serie dus wel gezien. Leerkrachten krabben zich hier en daar achter de oren. „Ik ben nog van plan een bericht naar ouders te sturen.”
 2. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.