Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Pim Mul

Automatisch boete als automobilist inrijverbod centrum Almelo negeert

ALMELO - Automobilisten die een inrijverbod in het centrum van Almelo negeren, worden in de nabije toekomst door camera’s geflitst. De gemeente Almelo gaat namelijk kentekenherkenning invoeren, waardoor overtreders automatisch een bekeuring krijgen. 

Verschillende straten in het centrum zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Auto’s mogen niet rijden in het grootste deel van de Grotestraat, de Koornmarkt, het Waagplein en de nieuwe Markt. De praktijk is echter dat  automobilisten in de avonduren deze inrijverboden dikwijls negeren. „Het komt regelmatig voor. Ik zie het zelf ook wel eens’’, zegt wethouder Jan Marten van Rees (LAS), die over de binnenstad gaat. Aanwonenden ervaren overlast.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.