Automobilisten blijven in de fout gaan bij Almelose brug: gemeente treft maatregelen

VIDEOALMELO - De gemeente Almelo plaatst over twee weken een rode paal bij de brug in de Klara Zetkinstraat die moet voorkomen dat automobilisten de brug als sluiproute gebruiken. Aan het einde van het jaar komt er cameratoezicht.

Het is nu nog even wennen voor autobestuurders. Voorheen mochten gemotoriseerde voertuigen over de Klara Zetkinstraat rijden. Tegenwoordig mag dat niet meer, alleen heeft niet iedereen dat in de gaten. In een klein halfuur probeerden dinsdagmiddag tien automobilisten de nieuwe brug over te rijden. Medewerkers van Stadstoezicht waren aan het posten om automobilisten te waarschuwen. Al sinds eind december wordt er regelmatig gecontroleerd, maar nog lang niet iedereen weet dat je niet over de nieuwe brug mag rijden met de auto. "Het wordt niet goed aangegeven. Ik heb helemaal geen bord gezien", maakte een automobiliste duidelijk. Een andere bestuurder wilde van de andere kant de brug overrijden. "Waar staat dat bord dan?" Het verkeersbord staat er echter wel degelijk. Aan beide kanten van de straat wordt aangegeven dat er een nieuwe situatie geldt.

Wethouder Jan Martin van Rees wil met het plaatsen van een paal voorkomen dat gemotoriseerde voertuigen nog gebruik maken van de brug. "De handhavers controleren nu regelmatig, maar het is de bedoeling dat er over twee weken een paal staat." Die gaat tot het einde van het jaar het verkeer tegenhouden. Daarna wordt deze vervangen door cameratoezicht zodat de weg vrij blijft voor de hulpdiensten. Van Rees: "Als bestuurders het dan nog doen, krijgen ze een boete thuisgestuurd."

Binnen een half uur reden dinsdagmiddag tien automobilisten over de brug in de Klara Zetkinstraat.
Volledig scherm
Binnen een half uur reden dinsdagmiddag tien automobilisten over de brug in de Klara Zetkinstraat. © Lieuwe Wiegersma