De nieuwe vestiging opent na de zomervakantie de deuren.
Volledig scherm
De nieuwe vestiging opent na de zomervakantie de deuren. © GinoPress B.V.

Bakker Bart keert terug naar centrum Almelo

ALMELO - Bakker Bart keert terug naar Almelo. De populaire bakkerijketen opent na de zomervakantie een vestiging in het nu nog leegstaande hoekpand aan de Corridor, naast supermarkt Coop en tegenover restaurant Ledeboer. Het gebouw is de laatste lege winkelruimte in de nieuwbouw. 

Op dit moment ligt bij de gemeente Almelo een vergunningsaanvraag van moederbedrijf Bart’s Retail. Eventuele bezwaarmakers hebben nog twee weken de tijd om een reactie op de aanvraag te geven.

„We huren het pand vanaf 1 september, als alles goed gaat”, zegt woordvoerder Jan Joris Heling van Bart’s Retail. „Vervolgens gaan we het interieur verbouwen en in orde maken voor onze nieuwe zaak. Dus wanneer de vestiging precies opengaat, kan ik nu nog niet exact zeggen.” Wel geeft Helling aan dat de zaak volgens de nieuwste winkelformule van het concern wordt vormgegeven. „Vergelijkbaar met onze vestiging in Enschede bijvoorbeeld.” In Enschede kreeg Bakker Bart in 2016 een grote make-over naar een onderneming met veel meer zitruimte. 

Terras

Uit de vergunningsaanvraag blijkt dat de toekomstige broodjeszaak aan de Corridor 7 een terras krijgt. De bakkerij gaat van maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur open. Op donderdag is de onderneming van 8.00 tot 21.00 uur open, op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.  

In het verleden zaten er twee vestigingen van Bakker Bart in Almelo, om precies te zijn aan het Eskerplein en in de binnenstad aan de Grotestraat. Eerstgenoemde sloot de deuren in 2013 en de centrumlocatie ging in 2015 dicht, vanwege tegenvallende omzetresultaten. Dat Bart’s Retail het nu opnieuw probeert in het stadshart ligt vooral aan de fraaie, nieuwe locatie in de binnenstad en het verbeterde economische klimaat. 

Almeloërs die de afgelopen vier jaar niet zonder hun belegde broodjes konden, moesten uitwijken naar de dichtstbijzijnde vestigingen in Rijssen, Borne en Nijverdal.