Volledig scherm
Het winnende volleybalteam © Canisius

Basketbalsters en volleybalsters van Canisius Almelo Nederlands kampioen

ALMELO/PAPENDAL  - Twee teams van scholengemeenschap Canisius hebben de hoogste trede van het podium bereikt bij de Olympic Moves, het Nederlands kampioenschap voor scholen.

Zowel het basketbal- als het volleybalteam van Canisius, met leerlingen uit de klassen drie en vier, waren bij de regionale voorrondes in maart gespeeld al de beste. Dit weekeinde zegevierden ze ook bij het NK in Papendal. 

Het basketbalteam (bestaande uit de gezusters Jade en Merel Brughuis, Nienke Slot en Pien Buursen) wonnen alle wedstrijden in de poule. In een bloedstollende finale werd een 10-11 achterstand in de laatste minuut omgebogen in een 12-11 voorsprong. Met die eindstand was de titel binnen.

Volledig scherm
Ook de basketbalsters van Canisius zijn kampioen © Canisius

De volleybalsters van Canisius (Danique Lübberman, Marit Dierink, Romy Kolmschot, Sophie Koebrugge, Isabel Kraan, Anouk van Leusen, Susan Semmekort en Marte Leus) startten hun toernooi iets minder, in de poule werd stroef begonnen met een verlies tegen Emmen. Daarna werden drie overwinningen en een nederlaag geboekt. De halve finale werd redelijk eenvoudig gewonnen.De strijd om het goud was zeer spannend. Ook in de wedstrijd trokken de speelsters van Canisius met 12-11 aan het langste eind. Daarna was het feest.