Volledig scherm
De eerste zonnepanelen die twee jaar geleden werden geplaatst op het dak van Allround op Bedrijvenpark Twente. © Frans Nikkels

Bedrijven Almelo slaan handen ineen voor energiebesparing

ALMELO - Bedrijven op Bedrijvenpark Twente gaan zich inzetten om duurzamer te werken. 

De gemeente Almelo en de organisaties VNO-NCW Midden & MKB Midden en Ondernemerscontact Bedrijvenpark Twente hebben daartoe een energiebesparingsconvenant gesloten. De komende tijd worden ongeveer 200 ondernemers op het bedrijvenpark daarvoor benaderd.

Duurzaamheidsdoel

Bedrijven krijgen de mogelijkheid een energieonderzoek te laten doen en te kijken naar mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Vanwege het duurzaamheidsdoel dat Almelo heeft wordt het initiatief ondersteund door de gemeente. 

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?