Directeur-bestuurder Marjan Nekkers van Beter Wonen.
Volledig scherm
Directeur-bestuurder Marjan Nekkers van Beter Wonen. © Lenneke Lingmont

Beter Wonen Almelo: ‘Doorschuiven hogere huur zet niet veel zoden aan de dijk in coronacrisis’

ALMELO - Directeur-bestuurder Marjan Nekkers van woningcorporatie Beter Wonen in Almelo vraagt zich af of uitstel van een geplande huurverhoging wel zin heeft voor huurders die financieel getroffen worden door de coronacrisis. 

Nekkers reageert daarmee op de brief die deze week door de Stichting Huurdersplatform Beter Wonen verstuurd is aan de woningstichting. In die brief luiden de stichting de noodklok voor huurders die financieel getroffen worden door de coronacrisis, zoals zzp’ers en flexwerkers. 

De directeur-bestuurder vraagt zich af of de verschuiving zoden aan de dijk zet. „We hebben het hier over een kleine verhoging van 2,6 procent voor een deel van de huurders, die in juli ingaat. Meer dan een inflatiecorrectie is deze verhoging niet.” 

Maatwerk helpt meer

Uitstellen kan wel, maar of de mensen met een kleine onderneming daar baat bij hebben, is de vraag. „We kunnen beter niet te lang afwachten en nu alvast beginnen met maatwerk te bieden. Met iedere getroffen huurder in gesprek gaan en kijken wat er mogelijk is. Daar zijn ze waarschijnlijk meer mee geholpen dan met een huurverhoging die een paar maanden opschuift en later alsnog wordt doorgevoerd”, zegt Nekkers. 

Belteam in actie

Beter Wonen komt één dezer dagen met een oproep op de website voor mensen die financieel getroffen worden door de crisis. „Er zit straks een belteam klaar om de eerste gesprekken met deze huurders te voeren. We laten deze mensen echt niet in de kou staan. Je ziet in heel Nederland nu de vrees ontstaan voor allerlei beroepsgroepen en ondernemingen. Dat zien wij ook.”

Nekkers wil vrijdag contact hebben met het huurdersplatform om over de toekomst te praten en het plan toe te lichten. 

  1. De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen
    PREMIUM
    Column

    De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen

    ALMELO - De Bende van Almelo. De aankondiging van de gevreesde uitzending van BNN/VARA was al niet zo vleiend. De harde werkelijkheid van een uur televisie op primetime donderdagavond was conform de verwachtingen vernietigend. De belofte aan de kijkers van de eerste aflevering van het tv-programma Opstandelingen dat er een desastreus beeld zou worden geschetst van de bestuurscultuur in Almelo werd volledig ingelost. De reportage, waar qua journalistieke aanpak weinig op aan te merken valt, moet in het stadhuis tot nadenken stemmen.