Bibliotheekdirecteur Gert-jan Sweep en cabaretière Nathalie Baartman (links) overhandigen in de raadszaal een petitie met handtekeningen tegen de forse bezuinigingen op de Almelose bibliotheek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bibliotheekdirecteur Gert-jan Sweep en cabaretière Nathalie Baartman (links) overhandigen in de raadszaal een petitie met handtekeningen tegen de forse bezuinigingen op de Almelose bibliotheek. © Lenneke Lingmont

Bibliotheek sleept Almelo voor de rechter in conflict over bezuiniging: ‘We hebben geen keus’

ALMELO - Het bestuur van de Bibliotheek Almelo sleept de gemeente Almelo voor het gerecht. De bieb wil uitstel van opgelegde bezuinigingen, die in de tonnen lopen. „We hebben geen andere keuze dan naar de rechter te stappen”,  aldus directeur Sweep.

 1. Almelo en het wonder van Dachau: hoe een palingboer en een rentmeester elkaar in Duits horrorkamp tegenkwamen
  PREMIUM

  Almelo en het wonder van Dachau: hoe een palingboer en een rentmees­ter elkaar in Duits horrorkamp tegenkwa­men

  ALMELO - Gerrit Wolters uit Nunspeet schreef een boek over zijn familiegeschiedenis. Het verhaal Een Echte Groeneveld is onbuigzaam speelt zich vooral af in Groningen. Maar er staat ook een bijzonder oorlogsverhaal uit Almelo in. Over een merkwaardige vriendschap tussen de Almelose communistische verzetsman en palingverkoper Martin (Tinus) Hondebrink en rentmeester Paul Rogmans van Huize Almelo.
 1. Hans maakt geen popcorn maar gezichtsmaskers van oude maïs
  Play

  Hans maakt geen popcorn maar gezichts­mas­kers van oude maïs

 2. Waarom zijn er nauwelijks besmettingen in Olst-Wijhe?
  Play

  Waarom zijn er nauwelijks besmettin­gen in Olst-Wij­he?