Een vrouw, geen boerin, toont een omgekeerde Nederlandse vlag tijdens het protest in Almelo. Na de middag liep het uit de hand. Een groot deel van de boeren was toen al weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw, geen boerin, toont een omgekeerde Nederlandse vlag tijdens het protest in Almelo. Na de middag liep het uit de hand. Een groot deel van de boeren was toen al weg. © Lenneke Lingmont

Boeren ergeren zich aan ‘beroepsdemonstranten’: ‘Als wij dit wisten, waren we niet gegaan’

Een publieksvriendelijke boerenmanifestatie in Almelo liep maandagmiddag uit de hand, nadat ‘beroepsdemonstranten’ zich ermee bemoeiden. Niet voor het eerst zagen boeren hoe een actie gekaapt werd, door mensen die er vooral voor hun eigen agenda zijn. Het frustreert. „Als we wisten dat zij zouden komen, waren wij er niet gaan staan.”

26 reacties

 • R Barlaeus

  5 dagen geleden
  Wanneer boeren zich als anarchisten gedragen dan doen de beroepsanarchisten natuurlijk mee. Dat was te verwachten. Wanneer boeren nu eens normaal gaan praten en overleggen met de benoemde bemiddellaar dan zullen die beroepsanarchisten wel afhaken.
 • Jan Willemsen

  5 dagen geleden
  Als de boeren gewoon gaan overleggen en stoppen met andere activiteiten dan hun vak uitvoeren. Met de regering en een bijzonder deskundige wordt er over de toekomst van ons allen. Laat de wappies over aan de sterke arm . Dus opruimen boze vlaggen en back to normal
 • R Peters

  5 dagen geleden
  Faassen@over hoeveel boeren heeft u het. En over welke boeren heeft u het. Die paar boeren op het museumplein waren misschien wel geen echte boeren. Iedereen was toen toch verkleed, verpleegkundige, soldaat, boer. We hebben het nu over een groter geheel, waar de discipelen van de dansleraar een vinger in de pap proberen te krijgen. In het najaar zie je de discipelen weer met de dansleraar op het museumplein. U ook????
 • Erik Biesemaat

  5 dagen geleden
  @ Ger Pol, inderdaad die werden in elkaar gemept en niet zo zuinig ook. Maar die demonstranten stonden tenminste ergens voor. De beroeps van vandaag zijn overal tegen.
 • Elly Verrips

  6 dagen geleden
  Zullen we nu de eerste 2 maanden ophouden met het gezeur over dit onderwerp? We worden het toch nooit eens.