Vicaris Alphons Woolderink voor het beeld van Sint Joris. Het is zijn geschenk aan de parochie ter ere van zijn 70ste verjaardag.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicaris Alphons Woolderink voor het beeld van Sint Joris. Het is zijn geschenk aan de parochie ter ere van zijn 70ste verjaardag. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

‘Buitenkansje van Marktplaats’ als cadeau voor basiliek in Almelo: ‘Ik dacht, dat ga ik doen’

ALMELO - Op het kerkplein voor de Georgiusbasiliek waakt sinds donderdag de heilige die zijn naam aan de kerk gaf. Joris van Cappadocië, oftewel Sint-Joris. In het Latijn heet hij Georgius. Het manshoge beeld is een cadeautje van vicaris Alphons Woolderink. Hij wordt zondag zeventig jaar en schenkt het manshoge beeld aan de parochie.

  1. Thomas Bruns breekt avontuur in Turkije af en is terug in Almelo: ‘Als Heracles je belt, dan kan je dat niet weerstaan’
    PREMIUM

    Thomas Bruns breekt avontuur in Turkije af en is terug in Almelo: ‘Als Heracles je belt, dan kan je dat niet weerstaan’

    ALMELO - Hij werd groot bij de club, die hij na zeven seizoenen verliet voor een rits andere Nederlandse ploegen en uiteindelijk zijn eerste buitenlandse voetbalavontuur in Turkije. Ondanks het goede en rijke leven keerde Wierdenaar Thomas Bruns (30) dat land de rug toe, om terug te keren bij ‘zijn’ Heracles Almelo. „Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert.”