Aan de Grote Bavenkelsweg in Almelo wordt sinds enkele jaren gebouwd aan een religieus centrum voor de Noorse broeders (Christelijke Gemeente Nederland).
Volledig scherm
Aan de Grote Bavenkelsweg in Almelo wordt sinds enkele jaren gebouwd aan een religieus centrum voor de Noorse broeders (Christelijke Gemeente Nederland). © Lenneke Lingmont

Buurt verliest rechtszaak tegen Noorse Broeders in Almelo

DEN HAAG/ALMELO - Omwonenden van de Bavinckel in Almelo hebben bij de Raad van State vergeefs geprotesteerd tegen de vergunning voor een sanitair- en kleedkamergebouw van de Stichting Christelijke Gemeente, ook wel de Noorse Broeders. Het gebouw dat bedoeld is voor de sporters van de geloofsgemeenschap staat er inmiddels.

  1. Gert-Jan van Duren, Neerlands hoop in strijd tegen de falende overheid komt gewoon uit Almelo
    PREMIUM

    Gert-Jan van Duren, Neerlands hoop in strijd tegen de falende overheid komt gewoon uit Almelo

    ALMELO - De man van de week is Gert-Jan van Duren. De 58-jarige bedlegerige Almeloër die lijdt aan een chronische- en ongeneeslijke vermoeidheidsziekte. In zijn strijd voor bevestiging van zijn vreselijke kwaal heeft hij een papieren tijger verslagen. Van Duren kreeg na een slopend gevecht tegen de instanties in hoger beroep het gelijk aan zijn zijde. Een uitkering, maar belangrijker: erkenning.