Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Celstraf geëist tegen duo uit Almelo: vuurwapen van beroving nog altijd spoorloos

ALMELO - Ga er maar aan staan als rechtbank. Hebben de 18-jarige Mustafa T. uit Almelo en zijn plaatsgenoot Emre H. (20) op 24 april vorig jaar onder bedreiging van een vuurwapen iemand beroofd of niet? Een pistool dat bij de beroving zou zijn gebruikt is niet gevonden.

Het geldbedrag van 450 euro dat het slachtoffer bij de parkeergarage Javapark moest overhandigen aan de verdachte T. is ook niet gevonden. Maar de officier van justitie vindt dat het bewijs is geleverd en eist fikse celstraffen tegen de twee jonge Almeloërs, die al geruime tijd in voorarrest zitten.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.