Hendrie ter Meer in één van de duivenhokken met een moederduif, een jong en twee eieren die nog uit moeten komen. De jongeren zijn ten dode opgeschreven, als hij de hokken moet afbreken, vreest hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrie ter Meer in één van de duivenhokken met een moederduif, een jong en twee eieren die nog uit moeten komen. De jongeren zijn ten dode opgeschreven, als hij de hokken moet afbreken, vreest hij. © Lenneke Lingmont

Conflict tussen duivenhouder Hendrie en Almelo loopt hoog op: ‘Zo vermoord je alle jonge vogels’

ALMELO - De duiven van Hendrie ter Meer (59) hebben nog niets in de gaten. Ze fladderen rond in hokken of zitten er op hun eieren. Maar voor hoe lang? Hendrie mag van de gemeente Almelo geen duiven houden boven zijn opslagruimte. Er hangt zelfs een dwangsom van duizenden euro’s boven zijn hoofd. „Moet ik die eieren wegsmijten en jonge duiven de nek omdraaien?”

  1. Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’
    PREMIUM

    Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’

    ALMELO - Maral Dermovsesian (52) was een lieve, behulpzame, alleenstaande moeder van twee. Haar tante, Zonund Kardanakyan (70), een zorgbehoevende, vriendelijke weduwe. Ze werden vermoord, in Zonunds flat in Almelo, zonder reden. Het slaat een diep gat in hun familie, die boos en verdrietig tegelijk is. „Een buurman die zijn buurvrouw afslacht… wat voor man is dat?”