Lisanne Leus (links) en Maartje Engbers halen een coronabandje voordat ze naar de film gaan. In de cabine Dennis Lurink.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisanne Leus (links) en Maartje Engbers halen een coronabandje voordat ze naar de film gaan. In de cabine Dennis Lurink. © Henk Bouwhuis

Coronabandje voor Almelose horeca blijkt schot in de roos: uitgaanspubliek op straat in de rij

ALMELO - Het ging zaterdagavond in het centrum van Almelo om een proef, maar de kans is groot dat het polsbandje voor horecabezoekers voorlopig blijft op uitgaansavonden, zolang het coronavirus rondwaart. Er was namelijk veel animo voor het coronabandje.

  1. ‘Tante Ineke’ uit Wierden draagt haar Molukse achtergrond met trots: geen woorden maar daden, in Nederland én op Ambon
    PREMIUM

    ‘Tante Ineke’ uit Wierden draagt haar Molukse achter­grond met trots: geen woorden maar daden, in Nederland én op Ambon

    ALMELO - Integratie. Ineke Patty vindt het maar een raar woord. „Wat is dat dan, die integratie? En wat moet ik daar dan nog voor doen? Ik ben in Nederland geboren. Ik spreek het Twentse dialect. Ik ben een diehard Feyenoord-fan, die elke thuiswedstrijd in de Kuip te vinden is. En dan nóg, na 70 jaar, vragen mensen aan me: ‘waar kom je vandaan?’. En nog stééds moet ik uitleggen dat ik geen treinkaper ben. Echt, daar kan ik me zó boos over maken.”