Dagbesteding bij Erve Peeze: stuk fitter door klussen
in de natuur

VideoBORNERBROEK - Zorgend Landschap heet de dagbesteding die dinsdag van start is gegaan bij Erve Peeze bij Bornerbroek. Een groepje cliënten met een geheugenstoornis is aan het werk.

Het is koud, het waait en het regent. Niet bepaald lekker weer, maar George Rijs trekt er zich niks van aan. De 60-jarige Hengeloër zeult wilgentakken naar de andere kant van een drassig weiland. Daar legt hij ze op een stapel. „Ik heb laarzen aan. Mijn voeten zijn droog. Ik werk graag buiten. Ook nu, met dit weer. Thuiszitten is ook niks”, zegt hij even later. 

  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.