Volop drukte bij de start van de Lageveldtoer van de Almelose toervereniging Ruiten Drie.
Volledig scherm
Volop drukte bij de start van de Lageveldtoer van de Almelose toervereniging Ruiten Drie. © Annina Romita

De eerste toertocht na corona in Wierden; nog geen meter gefietst en dag is al geslaagd

In actieWIERDEN/ALMELO – Voor de meeste deelnemers is de Lageveldtoer van Ruiten Drie de eerste tocht na corona. De draad wordt weer opgepakt. Niet voor de dames uit Enter. „Door corona zijn we juist gaan fietsen. Voor ons is dit compleet nieuw.”

 1. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
  PREMIUM

  Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

  ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.
 2. Aangrijpende brief van Twentse turnmoeder: ‘Waar waren de ouders? Zij zagen toch ook de onmacht van het kind?’
  PREMIUM

  Aangrijpen­de brief van Twentse turnmoeder: ‘Waar waren de ouders? Zij zagen toch ook de onmacht van het kind?’

  ALMELO/OLDENZAAL - Haar onderbuikgevoel zei haar dat het niet deugde. De cultuur in de turnhal, de maniakale trainers… Hoe leuk haar talentvolle turndochter van 7 jaar topsport ook vond, ze zou er later last van krijgen, vreesde ze. En dus greep de Twentse moeder in. Nu, al die jaren later, vraagt ze zich af waarom andere ouders niet hetzelfde deden. ‘Voelden zij niet wat ik vanaf dag één al voelde?’