Het achttal fietsers uit de Windmolenbroek. Derde van links is Wim Manenschijn, tweede van rechts zijn vrouw Fenny. Vijfde van links is Joop Spier.
Volledig scherm
Het achttal fietsers uit de Windmolenbroek. Derde van links is Wim Manenschijn, tweede van rechts zijn vrouw Fenny. Vijfde van links is Joop Spier. © Hans Brok

De fietsvierdaagse in Almelo? ‘Die willen we niet missen, we doen al vijftig jaar mee’

ALMELO -  Tientallen kilometers fietsen rond Almelo? Ze lachen er om. Meer nog, ze staan te trappelen om er aan te beginnen. Wim en Fenny Manenschijn en een heel groepje anderen hebben zich net ingeschreven voor de Almelose Fietsvierdaagse. „Snel een rondje doen? Nee man, we maken er een mooie dag van.”

  1. Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg
    PREMIUM

    Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg

    ALMELO - Twentse eigenaren van elektrische fietsen zijn gewaarschuwd: dieven maken op grote schaal jacht op accu’s van e-bikes. En het lukt ze om de batterijen in een split second te verwijderen. Soms met een loper, vaak met geweld. Volgens de politie is het aan de orde van de dag in de hele regio, en vooral in de binnensteden van Almelo, Hengelo en Enschede. Fietseigenaren zitten met de brokken, fietsenmakers maken overuren om de schade te herstellen.