Pastoor Ton van der Gulik markeert zondag het einde van het tijdperk van de karmelieten in Almelo.  Hij blijft bewoner van het Karmelietenklooster in Zenderen en pastoor van de parochie.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Ton van der Gulik markeert zondag het einde van het tijdperk van de karmelieten in Almelo. Hij blijft bewoner van het Karmelietenklooster in Zenderen en pastoor van de parochie. © Frans Nikkels

De laatste karmeliet vertrekt uit Almelo, einde tijdperk: ‘Ik merk dat veel mensen dat erg vinden’

ALMELO - De Elisaparochie neemt zondag afscheid van pastoor Ton van der Gulik. Met hem vertrekt, na bijna zestig jaar, de laatste karmeliet uit Almelo. Veel parochianen zullen even moeten slikken.

  1. De lockdown was een luxeprobleem, de avondklok een verademing en het pure coronaleed gaat nooit meer weg
    PREMIUM
    Column

    De lockdown was een luxepro­bleem, de avondklok een verademing en het pure coronaleed gaat nooit meer weg

    ALMELO - Het weekend van de verlossing is aangebroken. De lockdown gaat verder van het slot. Restaurants en cafés mogen weer open. Net als clubhuizen en sportkantines, sauna’s en zonnestudio’s, casino’s en bioscopen, theaters en musea. Mensen mogen weer in grotere groepen bij elkaar komen, sluitingstijden worden verruimd. Het feest kan beginnen, het bier kan weer vloeien. Ook in Almelo. Hiep hiep hoera. Geniet ervan!