Een keurige zaak, zonder winstoogmerk en geleid door een ervaren bestuurder. Coffeeshop Jemig de Pemig aan de Bornerbroeksestraat voldoet niet aan het groezelige imago waar de wiethuizen vaak mee kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een keurige zaak, zonder winstoogmerk en geleid door een ervaren bestuurder. Coffeeshop Jemig de Pemig aan de Bornerbroeksestraat voldoet niet aan het groezelige imago waar de wiethuizen vaak mee kampen. © Lenneke Lingmont

De oud-wethouder moet in Almelo zakendoen met criminelen (dat moet burgemeester Gerritsen toch steken)

columnALMELO – Een keurige zaak, zonder winstoogmerk en geleid door een ervaren bestuurder. Coffeeshop Jemig de Pemig aan de Bornerbroeksestraat voldoet niet aan het groezelige imago waar de wiethuizen vaak mee kampen, bleek deze week uit een reportage in De Twentsche Courant Tubantia. Toch staan criminelen er bijna dagelijkse aan de achterdeur.

 1. Rijssense Yusuf krijgt toch gelijk in rechtszaak na onteigening Multivlaai Almelo: ‘Zie je wel, ik ben niet gek’
  PREMIUM

  Rijssense Yusuf krijgt toch gelijk in rechtszaak na onteige­ning Multivlaai Almelo: ‘Zie je wel, ik ben niet gek’

  ALMELO/RIJSSEN - De gemeente Almelo moet voormalig exploitant Yusuf Kangus van een onteigende vlaaienwinkel -op de plek waar nu de havenkom in het centrum is - een schadevergoeding betalen. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem bepaald. Rijssenaar Kangus, die er psychisch bijna aan onderdoor is gegaan, is nu opgelucht. ‘Maar hij heeft het er nog steeds moeilijk mee’, zegt zijn advocaat.
 1. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.