Aquapark De Zandstuve wil een familieglijbaan (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Aquapark De Zandstuve wil een familieglijbaan (foto ter illustratie). © Robin Utrecht

De Zandstuve Vroomshoop heeft snel geld nodig voor komst glijbaan: ‘Anders kunnen we het niet doen’

VROOMSHOOP - Het leek in kannen en kruiken: de komst van een glijbaan bij Aquapark de Zandstuve in Vroomshoop. Maar de tijd begint alsnog te dringen. De laatste 6000 euro moet binnen twee weken op de rekening staan, om de glijbaan op tijd te bestellen.

Stichting Aquapark de Zandstuve hield al meerdere acties en ook volgende week staat er nog een bingo gepland, maar het zwembad heeft nog 6000 euro nodig, alvorens het de gedroomde familieglijbaan kan bestellen. 

Deadline

“Op dit moment is er een situatie dat we nog niet verder kunnen”, aldus voorzitter Herman Lutke Veldhuis. De deadline? “Voor eind oktober moeten we alles binnen hebben. Als de glijbaan besteld wordt, betekent het niet dat we morgen direct kunnen beginnen.  Aangezien het onzeker is hoe de winter zal verlopen, wil de leverancier al voor het einde van het jaar beginnen met de aanleg, en in april afronden, omdat op 1 mei het bad weer open gaat.”

Ton

Voor de aanleg van de glijbaan, heeft de stichting 100.000 euro nodig. De gemeente draagt 50.000 euro bij. De stichting zelf heeft momenteel 44.000 euro op de rekening staan. Speeltuin Flierpark, de organisatie van Forest Hill en Bouwbedrijf Hendriksen hebben de afgelopen dagen 1500 euro gedoneerd. 

Donaties

Lutke Veldhuis hoopt nog altijd op meer donaties van ondernemers én inwoners. Vroomshoop heeft 8700 inwoners. “Op Facebook plaatste iemand een opmerking: ‘Als iedereen een euro overmaakt. Dan zijn we er.’ We willen ook graag dat het gedragen wordt door Vroomshoop.”

En als het geld er niet is binnen enkele weken? “Dan kunnen we het niet doen. We gaan geen lening aan, dan zadelen we onszelf op met een verplichting die we niet willen.”